Spring til indhold

Om virksomhedspraktik

Se her, hvad virksomhedspraktik er, hvorfor det er en god idé for din virksomhed og hvad du gør for at få fat i fremtidens medarbejder.

KONTAKT OS

KONTAKT OS

Praktiktelefonen

Tolderlundsvej 2
5000 Odense C
63 75 63 63

Husk altid at bruge Digital Post til personfølsomme oplysninger.

Åbningstider for personlig henvendelse

Man - Onsdag 09.00 - 15.00
Torsdag 09.00 - 17.00
Fredag 09.00 - 13.00

Åbningstider for telefonisk henvendelse

Man - Onsdag 08.00 - 15.30
Torsdag 08.00 - 17.30
Fredag 08.00 - 13.30

Hvad er en virksomhedspraktik?

En virksomhedspraktik er en mulighed, hvor den ledige kan komme i praktik i en virksomhed uden, at det medfører udgifter til løn for virksomheden. Virksomhedspraktikken giver den ledige mulighed for at afprøve og styrke sine kompetencer med henblik på at få et ordinært job. 

Virksomhedspraktik kan iværksættes hos både private og offentlige virksomheder, og praktikken varer typisk 4, 8 eller 13 uger. Længden af praktikken afhænger af hvilken gruppe af ledige virksomhedspraktikanten hører til. Det kan jobcenteret hjælpe med at præcisere. 


Hvorfor er det en god idé med en virksomhedspraktikant?

  • Unik mulighed for at afprøve nye kompetencer i virksomheden. 
  • Unik mulighed for at få testet ”skuffeprojekter” af inden lancering, eller til at nå arbejdsopgaver som virksomheden har svært ved at nå i dagligdagen.
  • Unik mulighed for at bidrage til at give en ledig et kompetenceløft, samt give den ledige et netværk, der kan styrke den videre jobsøgning
  • Tæt dialog med kompetente virksomhedskonsulenter omkring forløbet. Virksomhedskonsulenterne hjælper dig gerne igennem papirarbejdet, så du bare skal sætte en digital underskrift.
  • Mulighed for efterfølgende at beholde den ledige i virksomheden i ansættelse med løntilskud eller at ansætte i ordinært job. Du er som virksomhed ikke forpligtet til at ansætte praktikanten efter forløbet, men du må gerne.
     

Hvordan gør du?

Ring til Praktiktelefonen 65 51 60 00 og hør nærmere om muligheden for virksomhedspraktik. Inden du tager kontakt, kan du med fordel overveje praktikkens arbejdsmæssige indhold.