Spring til indhold

Case: Bureau Kraken, virksomhed

Virksomhedspraktikant blev en nøglemedarbejder, som vi ikke kunne undvære.

KONTAKT OS

KONTAKT OS

Praktiktelefonen

Tolderlundsvej 2
5000 Odense C
63 75 63 63

Husk altid at bruge Digital Post til personfølsomme oplysninger.

Åbningstider for personlig henvendelse

Man - Onsdag 09.00 - 15.00
Torsdag 09.00 - 17.00
Fredag 09.00 - 13.00

Åbningstider for telefonisk henvendelse

Man - Onsdag 08.00 - 15.30
Torsdag 08.00 - 17.30
Fredag 08.00 - 13.30

Bureau Kraken er et af mange odenseanske firmaer, der har haft glæde af ordningen med virksomhedspraktik. Hos Bureau Kraken er det rent faktisk gået så godt, at én af deres tidligere virksomhedspraktikanter i dag er fastansat i firmaet.

Virksomhedspraktikanten blev en nøglemedarbejder

- Inden virksomhedspraktikken var udløbet, var det endt med, at vores virksomhedspraktikant var blevet en nøglemedarbejder, som vi ikke kunne undvære, fortæller Casper Kraken, der er founder, CEO og partner i Bureau Kraken.

For Casper Kraken har det været en positiv oplevelse at have en virksomhedspraktikant. Firmaet har fået noget ud af det, da der er kommet en praktikant, som er gået ind med fuld arbejdskraft i virksomheden, men det har også givet Casper Kraken noget som leder: 

- At have en virksomhedspraktikant giver mig en viden i forhold til, hvad jeg kan gøre som leder for, at mit firma bliver et sted, hvor alle kan lide at være.


Supernemt og smidigt

Casper Kraken har været meget tilfreds med samarbejdet med Odense Kommune i forbindelse med, at der skulle landes en aftale med virksomhedspraktikanten. 

- Det har været supernemt og smidigt. Der har været et minimum af administrativt arbejde, jeg skulle forholde mig til - max. et par underskrifter, fortæller Casper Kraken.

Han fortsætter:

- Jeg har hele tiden følt, at kommunen har været der for at hjælpe, hvis der var noget, der gik skævt. Men når det kører, så får vi bare lov til at køre vores eget løb, og det har været rigtig godt, siger Casper Kraken. 


Der ligger noget skjult guld, når man engagerer sig

Casper Kraken kan klart anbefale virksomhedspraktikanter som en mulighed til andre virksomhedsejere, der går med de overvejelser. 

- Jeg har sagt til andre virksomheder, at der ikke er noget at være bekymret for, for i virksomhedspraktikanterne ligger noget skjult guld hos et menneske, der bare mangler lidt erhvervserfaring. 

Men det kræver også en indsats fra virksomhedernes side, for nok er papirarbejdet ikke den store udfordring, men I skal som virksomhed gide at engagere jer i virksomhedspraktikanten. 

- En udfordring i starten kan være at finde ud af, hvor ligger praktikanten i niveau, pointerer Casper Kraken. 

Men ellers mener Casper Kraken ikke, at der er de store betænkninger ved virksomhedspraktikanter – det er bare at komme i gang med at forme fremtidens medarbejdere.