Spring til indhold

Case: Asbjørn & Borberg, virksomhed

Vi skal tage et samfundsansvar.

KONTAKT OS

KONTAKT OS

Praktiktelefonen

Tolderlundsvej 2
5000 Odense C
63 75 63 63

Husk altid at bruge Digital Post til personfølsomme oplysninger.

Åbningstider for personlig henvendelse

Man - Onsdag 09.00 - 15.00
Torsdag 09.00 - 17.00
Fredag 09.00 - 13.00

Åbningstider for telefonisk henvendelse

Man - Onsdag 08.00 - 15.30
Torsdag 08.00 - 17.30
Fredag 08.00 - 13.30

Hos Asbjørn & Borberg lever de af at fortælle andres historie, men da de ansatte en virksomhedspraktikant til et bogprojekt, var de selv med til at skrive et kapitel i fortællingen om en af fremtidens medarbejdere.  


Det gode match

- Når vi som virksomhed laver en praktik, er det afgørende, at vi tænker os om. Vi vil kun have folk i praktik, hvis vi kan se, at det giver mening for begge parter, forklarer Peter Borberg, der er stifter og indehaver af Asbjørn & Borberg.


Det må siges var tilfældet for det match, som blev lavet med den seneste virksomhedspraktikant. Asbjørn & Borberg var i gang med at arbejde på et dokumentarisk bogprojekt, hvor netop praktikantens faglige baggrund i historiefaget spillede godt ind. 

- Det er en kæmpe fordel, at vores virksomhedspraktikant er historieuddannet i forhold til det projekt, vi arbejder med. Han kommer med en systematisk tilgang, der er rigtig god, når vi skal have fundet forskellige historiske kilder, forklarer Peter Borberg.


At sætte faglighed på spil

Men for Perter Borberg handler samarbejdet med virksomhedspraktikanten om mere end at få løst en opgave for virksomheden.

- For mig er der også en glæde ved at kunne sætte hans faglighed i spil. Jeg ville være ked af at tage en historiker ind og så sætte ham til noget, der ikke var en del af hans fagområde, forklarer Peter Borberg 

En anden god ting er ifølge Peter Borberg samarbejdet med Odense Kommune. Han synes, at vejen til at få en praktikant er kort.

- Jeg må rose Odense Kommune. Jeg ringede til kommunen og præsenterede mit forslag, og allerede dagen efter blev jeg præsenteret for den første mulige kandidat, fortæller Peter Borberg.

Spørger du Peter Borberg, så mener han også, at virksomhederne har en opgave, når der laves en aftale med en virksomhedspraktikant. 


En god oplevelse for begge parter

- En god praktik er, når virksomheden har tænkt sig om – og ved, hvad de vil med praktikanten. Virksomheden skal være villig til at bruge nogle ressourcer på, at det bliver en god oplevelse for begge parter, pointerer Peter Borberg. 

For Peter Borberg er et vigtigt budskab til andre virksomheder, at de gerne må se ud over deres egen næsetip. 

- Vi skal som virksomheder tage et samfundsansvar. Det er måske store ord, men vi er nødt til at tænke ud over vores egen lille verden som virksomhed, siger Peter Borberg. 

Så hos Asbjørn & Borberg tager de det alvorligt, når der bliver lavet aftaler med virksomhedspraktikanter. Og der bliver også gjort en indsats for at hjælpe i det videre forløb.

- Jeg har inviteret vores praktikant med i et par erhvervsnetværk. Det giver en mulighed for, at han kan rejse sig op og sige, hvem han er, og møde en masse andre virksomheder, der måske kunne have glæde af sådan én som ham, forklarer Peter Borberg.